menu
Vyhledat

Odborná exkurze Švýcarsko září 2012

Program zájezdu:

1. den: Stein am Rhein, Rýnské vodopády, návštěva sýrárny v údolí Emmental

 2. den: hrad Chillon nad Ženevským jezerem, Montreux, Vevey, středověké městečko Gruyéres s návštěvou blízké sýrárny, čokoládovna Nestlé

3. den: zemní pyramidy v Euseigne, horské středisko Saas Fee s turistikou

 4. den: skalní vodopády Trümmelbachfälle, soutěska Aareschlucht, Luzern, Vaduz – hlavní město Lichtenštejnska

Bohatá fotodokumentace  je pod tímto textem.

Odbornou exkurzi pro nás zajišťovala CK Alena Tour, která se specializuje na alpské země. Jelikož jsme s touto cestovní kanceláří velice spokojeni, využíváme jejích služeb poněkolikáté.  

Cílem exkurze bylo rozšíření geografických vědomostí o Švýcarsku, poznávání zvyklostí a návyků obyvatel této překrásné země. Žáci měli možnost sledovat práci profesionálního průvodce, což je pro ty, kteří se vydají touto cestou, velice přínosné. Žáci měli možnost navštěvovat turistická informační centra, odkud si odnášeli propagační materiály. V mapách si mohli vyhledávat navštívená místa a tak si utvrzovat, kde se ve Švýcarsku pohybovali.

Dalším kladem exkurze bylo procvičování znalostí z německého jazyka, především v obchodech s upomínkovými předměty. V expozici čokoládovny Nestlé se žáci dozvěděli celou řadu informací ohledně výroby čokolády a v muzeu potravin a zdravé výživy Alimentarium si vyzkoušeli různé interaktivní naučné hry v německém či anglickém jazyce.

Žáci měli možnost ochutnat i jedinečné švýcarské výrobky přímo v továrně – čokoládu, sýry.

  Jelikož program exkurze byl poměrně různorodý, domnívám se, že si žáci přivezli nejen plno suvenýrů či dobrot typických pro Švýcarsko (např. čokoládu, sýry,…) ale i plno zážitků.

 Náročný program byl splněn, navíc byla ještě zařazena soutěska Aareschlucht.

 Exkurzi budou studenti zpracovávat v předmětu Technika služeb cestovního ruchu. Samozřejmě si vytvoří i nástěnku, kde využijí propagačních materiálů, které si přivezli.

Chování žáků bylo na velmi dobré úrovni.

Tuto zahraniční exkurzi doporučuji uskutečňovat i v následujících letech a to tak, aby se spojily vždy dvě třídy a kapacita autobusu byla naplněna.

 V Třeboni dne 25. 9. 2012                                        Ivana Klestilová, vedoucí odb. exkurze

Na posledním snímku je autorka většiny fotografii Mgr. Ivana Klestilová

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout