menu
Vyhledat

Výměnný pobyt 1MN ve Svitu pod Tatrami, září 2013

Výměnný pobyt   sedmi studentek 1MN ve Svitu pod Tatrami proběhl 16.9-20.9.2013.  Byli jsme ubytováni v Domově mláděže a měli jsme zajistěnou výbornou celodenní stravu. Školský areál ve Svitu byl kdysi obrovský a je nyní využíván pro školství jen z části.

V pondělí večer po příjezdu jsme se ubytovali, krátce jsme si prohlédli školu a zahálili techniku filcování textilu. Výrobky ve formě textilního šperku či ozdoby si pak na konci pobytu studentky odvezly domů.

V úterý pro nepříznivé počasí jsme navštivili galerii výtvarného umění v Popradu. Zajímavé byly i projekce počítačové grafiky a animace. Studentky asi 1,5 hodiny malovaly podle vzoru obraz, který později dokončovaly a rovněž si ho přivezly domů.

Ve středu jsme byli na celodenním výletě v Tatrách na trase Starý Smokovec, Hrebienok, Studenovodský vodopád a Reinerova chata, kde nás překvapila i takřka krotká liška, která se nechala i vyfotografovat. Studenovodský vodopád  zaujal velkým množství vody a krásnou přírodní scenérií.

Ve čtvrtek pro nepřízeň a velké chladno jsme zvolili návštěvu  Važecké jeskyně s množstvím krápníků a unikátními zbytky koster jeskynních medvědů z období doby ledové. Teplota v jeskyni byla 7°C.

V pátek ráno jsme odjížděli školním mikrobusem zpět.  Vedoucím pobytu a řidičem byl Mgr. Libor Bartušek. Celá akce proběhla v klidné atmosféře díky dobrému chování studentek.

Studenti ze Svitu přijíždějí na výměnu do Třeboně většinou v červnu.

další výměnné pobyty ve Svitu:
http://www.sostrebon.cz/a-228-vymenny-pobyt-v-sos-svit-pod-tatrami.html
 

 

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout