menu
Vyhledat

Milan Flíček, 4. místo - Hamé Sweet Fashion 2014

 Modely musejí nějak evokovat ovoce - barvou, potiskem, zdobením nebo nějakým detailem, ale pokud možno ne prvoplánově. Liběna Rochová, která se s finalisty sešla nad jejich návrhy a radila jim s realizací, je docentkou na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, kde vede ateliér designu oděvu a obuvi.

Modely mladých talentů by neměly být přehlídkou opatrnosti a konvenčnosti, naopak, měla by z nich tryskat kreativita, byť třeba ještě neotesaná a nevytříbená. Zároveň by ale aspirující návrhář měl znát trendy a aktuální materiály, aby se z přehlídky nestal výlet do historie. Od účastníků soutěže byly očekávány především nové nápady a tvořivé zpracování námětu. Celkem bylo přihlášeno 400 účastníků, vybráno bylo 10 finalistů. Finalistů bylo celkem 9, jeden nakonec před finále odstoupil, protože nestihl modely dokončit.

http://www.modnipeklo.cz/clanky/hame-sweet-fashion-2014/

Milan Flíček, student  3MN umístil se na celkově 4. místě. Blahopřejeme
(Obchodní akademie, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Třeboň, Táboritská 1064). Kolekce "Mňamí" měla ve fázi návrhu pět modelů, z nichž Milan Flíček vybral dva, které se pak představily na soutěži. Inspirací se staly kanadské borůvky, které při dozrávání mění barvu od růžové přes zelenou a tyrkysovou k borůvkově modré; bílé skvrny vzniknou při napadení chorobou.


Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout