menu
Vyhledat

Švýcarsko 2015

V prvním zářijovém týdnu vycestovalo 41 studentů oboru Cestovní ruch na odbornou exkurzi do Švýcarska. Do programu byly pro možnost porovnání zařazeny kantony jak německy mluvící, tak i kantony francouzské či italský kanton Ticino, kde studenti navštívili v Luganu čokoládovnu Alprose.
            Z jezera se vypínající štíty Alp, subtropické rostliny či vinice i příjemně teplé klima, to vše při procházce po promenádě u Ženevského jezera umožnilo žákům vytvářet úžasné fotografie. Navštívit jih Švýcarska a nezařadit do programu turistiku v okolí Zermattu ve Walliských Alpách, by byl velký hřích. Tentokrát se nám Matterhorn ukázal se vší parádou. Dále jsme vyjeli lanovkou k nejvyšší přehradní hrázi v Evropě Grande Dixence, navštívili skalní vodopády Trümmelbachfälle či hlavní město Bern, atd.
            Žáci měli možnost sledovat práci profesionálního průvodce, což je pro ty, kteří se vydají touto cestou, velice přínosné. Cílem exkurze bylo nejen rozšíření geografických vědomostí o Švýcarsku, poznávání zvyklostí a návyků obyvatel této překrásné země, ale i využití znalostí cizích jazyků. Přivézt si domů ze Švýcarska čokoládu a sýry na základě ochutnávky při exkurzích je tak už trochu samozřejmostí, o zážitcích ani nemluvě!

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout