menu
Vyhledat

Klauzurní práce - leden 2019

Letošní klauzurní práce studenti zpracovávali na jedno z těchto témat:

  • Ze starého nové – přešívání, kombinování, skládání, vrstvení atd. (škola poskytne 200,- Kč na nákup v second-handu a model zůstane v depozitu školy, nebo bez finančního přispění zůstává majiteli). Součástí práce jsou fotodokumentace původního ošacení, formátově i výtvarně podané. Během týdne mohou studenti využívat dílnu a šicí stroje.
  • Můj nejoblíbenější výtvarný umělec – inspirací bude umělec a jeho dílo. Návrhy oděvu současného, v případě domluvy oděvy scénické
  • Továrna – inspirací bude továrna samotná se svou výrobou a lidmi, kteří v ní pracují.
  • Kniha, která mi učarovala - Toto téma se může rozšířit na autora a jeho dílo. Inspirací budou postavy, prostředí, děj z knihy, v případě zaměření na autora je potřeba vystihnout podstatu jeho tvorby.
  • Jan Palach - velmi citlivé a vážné téma. Pouze pro ty, kteří si plně uvědomují vážnost poselství, které nám svým činnem odkázal.

Součástí prací byly dva inspirační zdroje plošného charakteru, kolekce, nebo jednotlivé modely cca 6 a více, dle individuálních možností a doplněk, na kterém by měla být poměrná část ručně šitá (výšivka, aplikace, pletení, háčkování a jiná tvořivost představující zaměření studenta)
Porota posuzovala doplněk, či oděv, komplexně ze všech stran a pohledů.

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout