menu
Vyhledat

Švýcarsko 2023

.

Ve třetím zářijovém týdnu vycestovalo 43 studentů oboru Cestovní ruch na odbornou exkurzi do Švýcarska.

Hned na druhý den jsme měli naplánovanou exkurzi do sýrárny Affoltern im Emmental, kde žáci utráceli první franky za sýry pro své nejbližší. Dalším cílem návštěvy bylo hlavní město Bern rozkládající se na ostrohu řeky Aare. Zdejší medvědy jsme zastihli při krmení.

Švýcarsko nabízí úchvatně zbarvená jezera, proto jsme následující den navštívili hned dvě – Thunersee, které jsme poznali z paluby lodě a Oeschinensee, za kterým jsme vyjeli lanovkou.

Třetí den nás čekala cesta do francouzského Chamonix, kde jsme vystoupali na vyhlídku, odkud se nám naskytl krásný pohled na jeden z největších ledovců v oblasti masívu Mont Blanc – ledovec Bossons.

Z jezera se vypínající štíty Alp, subtropické rostliny či vinice i příjemně teplé klima nás čekalo při procházce po promenádě v Montreux u Ženevského jezera.

Poslední den nás čekala zajímavá procházka soutěskou Aareschlucht.

Žáci měli možnost sledovat práci profesionálního průvodce, což je pro ty, kteří se vydají touto cestou, velice přínosné. Cílem exkurze bylo nejen rozšíření geografických vědomostí o Švýcarsku, poznávání zvyklostí a návyků obyvatel této překrásné země, ale i využití znalostí cizích jazyků. Přivézt si domů ze Švýcarska čokoládu a sýry je tak už trochu samozřejmostí, o zážitcích ani nemluvě!

Mgr. Ivana Klestilová, vedoucí exkurze

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout