menu
Vyhledat

Švýcarsko 2017

Odborná exkurze do Švýcarska (aneb návod, jak si prodloužit letní prázdniny…)

V prvním zářijovém týdnu vycestovalo 40 studentů oboru Cestovní ruch na odbornou exkurzi do Švýcarska. Do programu byly pro možnost porovnání zařazeny kantony jak německy mluvící, tak i kantony francouzské či italský kanton Ticino.

Hned na druhý den jsme měli naplánovanou exkurzi do čokoládovny Nestlé spojenou s ochutnávkou a možností nákupu čokolád. Byla opravdu delikatesní! Vždyť Švýcaři jsou ve výrobě čokolády mistři svého oboru.

Z jezera se vypínající štíty Alp, subtropické rostliny či vinice i příjemně teplé klima, to vše při procházce po promenádě ve Vevey či Montreux u Ženevského jezera umožnilo žákům vytvářet úžasné fotografie. Navštívit jih Švýcarska a nezařadit do programu turistiku v okolí Saas Fee ve Walliských Alpách, by bylo velkým hříchem. Jakmile ustoupila mlha, ukázaly se nám vrcholky alpských velikánů - mimochodem se tu v blízkosti nachází 13 čtyřtisícovek a asi 9 ledovců!

Dále jsme vyjeli lanovkou k nejvyšší přehradní hrázi v Evropě Grande Dixence, navštívili skalní vodopády Trümmelbachfälle, lázně Ascona při jezeře Lago Maggiore, Rýnské vodopády či Kostnici na německo-švýcarské hranici, atd.

Žáci měli možnost sledovat práci profesionálního průvodce, což je pro ty, kteří se vydají touto cestou, velice přínosné. Cílem exkurze bylo nejen rozšíření geografických vědomostí o Švýcarsku, poznávání zvyklostí a návyků obyvatel této překrásné země, ale i využití znalostí cizích jazyků. Přivézt si domů ze Švýcarska čokoládu a sýry na základě ochutnávky při exkurzích je tak už trochu samozřejmostí, o zážitcích ani nemluvě!

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout