menu
Vyhledat

Mladý módní návrhář 2018

21. 3.  jsme  vyhlašovali výsledky již 24. ročníku soutěže Mladý módní návrhář, která je určena pro žáky základních škol.

Vyhlášeny byly kategorie pro mladší a starší žáky. V letošním roce byla témata pro obě kategorie stejná –„ Abrakadabraka“ a „Naše svátky“.

Sešlo se na 600 obrázků z celého Jihočeského kraje.  Na vyhodnocení soutěže se podíleli studenti všech ročníků oboru „Návrhářství a modelářství oděvů“ OA, SOŠ a SOU Třeboň. Postupně se vylučovací metodou dospělo k vybraným oděvním návrhům. Tito vybraní žáci při slavnostním předávání diplomů obdrželi i drobné dárky, které z větší části zhotovili studenti naší školy, stejně jako občerstvení pro soutěžící, které bylo příjemným zakončením celé akce. Oficiální program byl obohacen o workshopy opět pod vedením studentů školy. Děti si mohly zkusit šít na šicím stroji, vyšít si strojovou výšivku, nebo si vytvořit šperky, záložky do knih a různé dekorativní předměty. Součástí workshopů bylo i tradiční vyšívání pomocí rybích šupin.

Během slavnostního dopoledne došlo i k vyhodnocení soutěží , které byly určeny pro studenty „Návrhářství a modelářství oděvů“. Soutěž výtvarná měla stejná témata, jako byla témata pro základní školy. Zajímavé bylo pak porovnání nápadů různě starých účastníků soutěže.

Diváci i vážená porota mohli posoudit, co vše se studenti ve škole naučili a jak umějí tyto dovednosti dovést do praktického života, jelikož se soutěžilo s modely oděvů, které studenti ušili mimo školu. Vyhlášena byla tato témata:  „Ze starého nové“, „ Jdeme do tanečních“ a „ Pryč s elegancí“.

Porota neměla lehké rozhodování, které modely je více zaujaly a to je vždy dobré znamení pro další práci studentů a jejich pedagogů.

Na reportáž se můžete podívat zde. (Třeboňská lázeňská televize)

Psalo se o nás i v Jindřichohradeckém deníku. Celý článek najdete zde.

Fotogalerie

 

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout