menu
Vyhledat

Odborná exkurze do Švýcarska

Koncem září vycestovali studenti oboru Cestovní ruch na odbornou exkurzi do Švýcarska. 
Hned na druhý den jsme měli naplánovanou prohlídku Rýnských vodopádů a exkurzi do sýrárny Affoltern im Emmental, kde žáci utráceli první franky za sýry pro své nejbližší. Dalším cílem byla návštěva hlavního města Bern, rozkládajícího se na ostrohu řeky Aare. Zdejší zajímavostí je výběh pro medvědy, kteří jsou symbolem jak města, tak celého kantonu Bern.

Následující den jsme zamířili do čokoládovny Maison Cailler (Nestlé). Po prohlídce poutavé expozice a následné ochutnávce už nezbývalo nic jiného než v prodejně nakoupit ty nejchutnější čokolády. 
Po krátké prohlídce středověkého městečka Gruyéres jsme odjeli k Ženevskému jezeru. Při procházce po promenádách ve Vevey a Montreux jsme si užívali výhledů přes jezero na alpské štíty. Subtropické rostliny všude kolem i příjemně teplé klima to vše jen umocňovalo. 

Třetí den nás čekala cesta za nejvyšší přehradou na světě Grande Dixence ve výšce 2364 metrů a za věhlasným Matterhornem, který se nám tentokrát ukázal ve vší kráse bez jediného mráčku.  

Poslední den jsme navštívili soutěsku Aareschlucht a v odpoledních hodinách jsme si nenechali ujít prohlídku města Luzern, a to především známý Kapličkův most a Lví památník. Cestou domů nešlo vynechat hlavní město Lichtenštejnska – Vaduz. Touto poslední zastávkou jsme se definitivně rozloučili se zemí, která je právem po všech stránkách obdivovaná. 
Žáci měli možnost sledovat práci profesionálního průvodce, což je pro ty, kteří se vydají touto cestou, velice přínosné. Cílem exkurze bylo nejen rozšíření geografických vědomostí o Švýcarsku, poznávání zvyklostí a návyků obyvatel této překrásné země, ale i využití znalostí cizích jazyků. Přivézt si domů ze Švýcarska čokoládu a sýry je tak už trochu samozřejmostí, o zážitcích ani nemluvě!
Mgr. Ivana Klestilová, vedoucí exkurze
 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

úřední hodiny každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout