menu
Vyhledat

Odborná exkurze 3CR a 4CR - Praha 2.10.2014

Termín konání: 2. října 2014

Místo konání: Praha
Třídy: 3CR a 4CR
Dozor: Ing. Monika Hrabalová
    Mgr. Zuzana Reháková
 
Cíle:
1. exkurze v České televizi,
2. exkurze v České národní bance,
3. návštěva Gallery of Art.
 
První říjnový čtvrtek byla pořádána odborná exkurze 3. a 4. ročníku oboru Cestovní ruch      do Prahy. V dopoledních hodinách navštívili studentky a studenti sídlo České televize na Kavčích horách. Česká televize je podle zákona poskytovatelem veřejné služby v oblasti televizního vysílání. V současnosti vysílá šest televizních programů: plnoformátové ČT1  a ČT2, zpravodajský ČT24, sportovní ČT sport, dětský ČT :D a kulturní ČT art.
 
Exkurze se uskutečnila v budově zpravodajství. Studentky a studenti získali obecný přehled   o vysílaném obsahu a technickém zajištění, o práci novináře a moderátora i o úloze sociálních sítí s vazbou na vysílání. Prohlédli si velín a některá televizní studia, přičemž nejzajímavější bylo to virtuální. V zákulisí vysílání obdivovali televizní techniku a mohli si představovat, jak se zde naživo natáčí např. „Studio 6“, „Události“, „Hyde Park“ či „Objektiv“. Odcházeli se zamyšlením, zda přeci jen v budoucnu nebudou pracovat jako novináři v reportážní publicistice nebo dokonce ve zpravodajství.
 
Odpoledne studentky a studenti třídy 3CR zhlédli výtvarná díla Salvátora Dalího a Alfonse Muchy v Gallery of Art Prague na Staroměstském náměstí. Prohlédli si také náměstí s pomníkem mistra Jana Husa uprostřed a Pražský orloj na Staroměstské radnici. Studentky a studenti třídy 4CR navštívili expozici „Lidé a peníze“ v České národní bance. Byli seznámeni s historickým vývojem peněz a dále vývojem měny a financí u nás včetně vývoje centrální banky od jejího založení po současnost. Zvláštní pozornost byla věnována ochranným prvkům bankovek a jejich falzifikaci.
 
Vypracovala: Monika Hrabalová
Datum: 3. 10. 2014

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout