menu
Vyhledat

Svatý Kopeček 2016

Třetí ročník oboru Cestovní ruch se vypravil 12. května na poznávací odbornou exkurzi na Svatý Kopeček u Olomouce a do Prostějova.

Barokní bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku patří k nejznámějším poutním místům České republiky. V květnu 1995 byl poutní chrám poctěn na baziliku minor při návštěvě papeže Jana Pavla II. Navštívili jsme interiér baziliky a rovněž jsme si užívali výhledů z této vyvýšeniny do rovinaté krajiny přiléhající k městu Olomouc.

Zdejší zoologická zahrada se rozprostírá na ploše více než 40 hektarů a chová přes 200 druhů zvířat. K chloubě zahrady patří chov žiraf Rothschildových, antilop, velbloudů aj. Součástí je i vyhlídková věž, na kterou vystoupali jen ti největší odvážlivci a i těm nebyla výchylka v nejvyšších partiích příjemná.

Kolem poledne jsme se přesunuli do Prostějova, kde jsme si prošli historické jádro města spolu s významnými stavbami, jako jsou např. Národní dům, zámek, nová radnice, rodný dům Jiřího Wolkera. Volný čas jsme využili k individuální procházce, obědu či návštěvě cukrárny.

 

Vrchlického 567, 379 01 Třeboň

sekretariát: 389 822 150
ředitel: 389 822 153

info@sostrebon.cz

den otevřených dveří každý den od 8 do 14 hodin

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout